• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۵۱۲۴۶۶
تاریخ انتشار: ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۸:۲۶
بین الملل » آسیا و اقیانوسیه

افزایش دامنه تنش‌ها بین آمریکا و چین 

در حالیکه جنگ چین هرگونه گفت‌و‌گو و مذاکره درباره تعرفه‌ها با آمریکا را رد کرده، دامنه تنش‌ها به مسائل دیگری کشیده شده است.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از پکن ، بعد از اقدام‌های تلافی جویانه دوطرف در افزایش تعرفه‌ها گمرکی، پای این درگیری‌ها به مسائلی همچون فروش هواپیما، نمایس فیلم‌های سینمایی، حتی شیوع ویروس کرونا هم گشیده شده است. چند هفته گذشته چین اعلام کرد نمایش فیلم‌های هالیوود را در چین محدود کرده است. آمریکا نیز در اقدامی تلافی جویانه تحویل سه فروند هواپیمای مسافربری مدل ۷۳۷ شرکت بوئینگ به چین را به حالت تعلیق درآورد. درهمین حال به تازگی چین گزارشی از دلایل و منشاء شیوع ویروس کرونا منتشر کرده، دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، بار دیگر نشت آزمایشگاهی در چین را عامل اصلی شیوع بیماری همه‌گیر و مرگبار کووید۱۹ درجهان اعلام کرده است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

اداره مطبوعات شورای دولتی چین روز چهارشنبه (۱۰ اردیبهشت) کتاب سفید «اقدامات و مواضع چین در زمینه پیشگیری و کنترل کووید-۱۹ و ردیابی منشأ ویروس» را منتشر کرد.

در این کتاب سفید آمده است: چین از زمان شیوع کووید-۱۹ منابع و تلاش‌های زیادی را برای حمایت از دانشمندان داخلی و همکاران خارجی در ردیابی منشأ ویروس اختصاص داد و با یک نگرش باز و شفاف و روحیه علمی و حرفه‌ای، مسئولیت‌های بین‌المللی خود را به انجام رساند. چین در راستای انجام تحقیقات منشایابی ویروس کووید-۱۹ زودتر از هر کشوری دیگر تحقیقات در حوزه‌های کلیدی شامل اپیدمیولوژی بالینی، اپیدمیولوژی مولکولی، اپیدمیولوژی محیطی و ردیابی میزبان‌های حیوانی را آغاز کرد و بر پایه یک حس مسئولیت پذیری بالا، با سازمان بهداشت جهانی برای انجام تحقیقات منشایابی ویروس کووید-۱۹ همکاری‌های شفاف انجام داد.

در ادامه این سند آمده است: آمریکا با وجود مواجهه و مهار ضعیف همه‌گیری کرونا در کشور خود، به جای تأمل درباره ضعف‌های اقدامات خود و اصلاح آنها، به فرافکنی مسئولیت خود و منحرف کردن افکار عمومی پرداخت و موضوع منشأیابی ویروس را سیاسی کرد که این امر، تلاش‌های بین‌المللی برای مقابله دسته‌جمعی با همه‌گیری کرونا را به شدت تضعیف کرد و در مسیر مدیریت جهانی سلامت مانع ایجاد کرد. شواهد فراوانی وجود دارد که نشان می‌دهد زمان شیوع کووید-۱۹ در آمریکا زودتر از تاریخ اعلام رسمی این کشور و حتی پیش از زمان شیوع در چین بوده است. بنابراین، باید در مورد منشأیابی ویروس کوید-۱۹ در آمریکا تحقیقات جامع و عمیق انجام شود. آمریکا باید هرچه سریع‌تر به نگرانی‌های منطقی جامعه بین‌المللی پاسخ دهد و به جهانیان توضیحات مسئولانه‌تر ارائه کند.

در این کتاب سفید اشاره شد: بیماری‌های واگیردار دشمن مشترک بشریت هستند. هر اقدامی که مبارزه علمی با بیماری‌های واگیردار را سیاسی کند یا هر حمله‌ای به دیگر کشور‌ها با جعل اطلاعات نادرست به منظور تامین منافع خاص خود در نهایت قطعاً به سلامت و رفاه تمام بشریت از جمله مردم خود آن کشور آسیب وارد خواهد کرد. چین به همکاری با کشور‌ها در توسعه و مدیریت جهانی بر سلامت ادامه خواهد داد و برای پیشگیری از بیماری‌های نوظهور احتمالی در آینده تلاش‌ها و همکاری‌های فعالانه‌تر با سایر کشور‌ها انجام خواهد داد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تمدید مهلت ارسال اطلاعات صادرکنندگان از محل ورود موقت
مطالبات دستیاران و دانشجویان PhD (دکتری) به‌صورت مرحله‌ای پیگیری می‌شود
کمبود زمین برای اجرای زیرساخت های رفاهی در مرکز استان
مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن در روستای کوندج
محور‌های خراسان جنوبی در مسیر زمستانی ایمن
تاکید وزیر دفاع بر بهره‌گیری از ظرفیت‌های ملی در سازمان هواپیمایی
رقابت ۳۷۷۵ داوطلب در آزمون نظام مهندسی لرستان
پیگیری هفته دوازدهم مسابقات فوتبال استان سمنان
نشست دبیر شورای عالی فرهنگی کشور با روسای دانشگاه مازندران
کارگاه تولید فلزیاب در شهرستان بانه کشف شد
سفر‌های استانی رئیس جمهور با تمرکز بر طرح‌های کلان و زودبازده
پیروزی تیم واترپلو پالایش نفت آبادان مقابل رعد پدافند زنجان
میزبانی اصفهان از جشنواره ملی ترویج نجوم ادیب
حرم حضرت عبدالعظیم (ع) میزبان محفل انس با قرآن
انتشار مجموعه داستانی «آ مثل بابا»
وزش باد شدید استان همدان را فرا می گیرد
تخصیص ۱۸ هزار تن کود اوره به کشاورزان استان زنجان برای کشت بهاره
مرحوم میلانی خدمات اجتماعی، علمی و سیاسی زیادی انجام داد
اجرای طرح نوخوان‌ها در مدارس مناطق محروم گلستان
تکریم بزرگان مشعل فروزان نسل امروز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
۸۰۰ هزار نفر در صف انتظار وام ازدواج و فرزندآوری
سقف مهریه تابع اراده طرفین است؛ حمایت کیفری تا ۱۴ سکه
اعمال لیلة الرغائب یا شب آرزو‌ها
افزایش مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی در سال ۱۴۰۵
قطع گاز برخی مشترکان، فردا در شیراز
بارش برف و باران در غرب کشور، امروز ۳ دی ماه
پیام تبریک قالیباف به مناسبت سالروز میلاد حضرت عیسی (ع)
بخشنامه جدید فروش محصولات سایپا ویژه خودرو فرسوده
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۳ دی
قوه قضائیه آماده برخورد با متخلفان حوزه تنظیم بازار و احتکار
توافق جدید ایران و آذربایجان برای کاهش ترافیک کامیون‌ها در مرز آستارا
وضع ورود گردشگران به کشور به شرایط عادی رسیده است
افزایش معافیت مالیاتی تا سقف ۴۰ میلیون تومان
لیگ قهرمانان آسیا ۲؛ پیروزی استقلال مقابل المحرق
حریفان احتمالی ایران پیش از جام جهانی فوتبال ۲۰۲۶
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون دانشجومعلمان تا ۵ دی  (۱ نظر)
اژه‌ای: مقابله دستگاه قضا با فساد، گزینشی نیست  (۱ نظر)
قالیباف: ریشه بحران آب در ضعف حکمرانی مصرف است  (۱ نظر)
انسداد چاه‌های غیر مجاز آب در کوچه باغ‌های دشت ورامین  (۱ نظر)
آغاز ثبت‌نام مراسم معنوی اعتکاف در استان از چهارشنبه  (۱ نظر)
آمریکا ۱۰۴ غیرنظامی را کشت  (۱ نظر)
مدارس آذربایجان‌غربی روز چهارشنبه ۳ دی ماه تعطیل شد  (۱ نظر)
توقیف سومین نفتکش عازم ونزوئلا از سوی آمریکا  (۱ نظر)
برگزاری یادواره شهدای کارگر بسیجی در مشهد  (۱ نظر)
این بار سلاح سرما علیه مردم غزه  (۱ نظر)